Lokakuun askartelu-paskartelu – Tölkinvetimet

Lokakuun askarteluvinkkinä ovat monikäyttöiset tölkinvetimet. Jämälangoista, yksittäisnapeista, helmipussien lopuista ja pätkästä heijastinnauhaa syntyy yhdessä renksujen kanssa erittäinkin viehkoja korviksia ja rintakoruja. Omat suosikkini ovat ehdottomasti kermanvalkoiset lasihelmin koristellut korvikset, sekä valkoinen heijastava rintakoru. Sininen rintakoru näyttää nurjalta rintakorun rakenteen.

Näihin koruihin on käytetty sekä juomatölkkien että säilyketölkkien vetimiä. Tölkinvetimet vaativat kuitenkin aika paljon esikäsittelyä ennenkuin niistä voi alkaa virkkaamaan koruja. Ensin poistetaan sivuleikkureilla vetimen kiinnityskohta, tarvittaessa terävät reunat ja kulmat taivutetaan pihdeillä tai viilataan sileämmäksi jotta ne eivät kuluta virkkauslankaa poikki kovin helposti. Ihoa vasten tulevien korujen suhteen kannattaa muutenkin olla huolellinen etteivät terävät reunat jää raapimaan ihoa. Sitten vetimet pestään ja kuivataan, tarvittaessa suoristetaan ja litistetään. Jos haluaa symmetrisempiä koruja, tölkinvetimet lajitellaan koon, värin ja mallin mukaan. Tämän jälkeen ne ovat käyttövalmiita.

Nämä kuvien korut on valmistanut Irmeli.

paskartelu1
paskartelu2

Ohjeita vastaaviin koruihin löytyy netistä pilvin pimein.
Englanninkielinen rintakorun ohje täällä:
http://www.escamastudio.com/pages/howtocrochetflowerspoptabs
Simppelimpi rintakoru napilla (suomeksi):
http://auroranrusetti.blogspot.fi/2013/05/tolkkiklipsuistakoruiksimuutamalla.html
Muita koruideoita Pinterestissä:
http://www.pinterest.com/born4him2000/crochetpoptoppulltabsodatab/
Vaatteita (englanniksi):
http://tabistry.blogspot.fi/p/visitorsgalleryprojectsbyother.html
Kassi (suomeksi):
http://mannaweaponofchoice.blogspot.fi/2012/01/tolkinvedinkassi.html
Sekalaisia kuvia Googlessa:
http://tinyurl.com/pv69b7b

Tölkinvetimistä saa siis aikaiseksi kaikenlaista myös todella upeaa ja näyttävää kun vain jaksaa nähdä vaivaa. Mitään nopeaa ja helppoa näiden kanssa värkkääminen ei kuitenkaan ole.

 

Pin it on PinterestShare via emailShare on Facebook